Rendszeres olvasók

2014. március 12., szerda

Projektkészítés

Ebben a fordulóban azt a feladatot kaptuk, hogy megtervezzük, mit fejlesztenénk, ha kapnánk egy pályázaton 10 millió forintot. Nehéz döntés, hiszen, bár soknak  tűnik, ez az összeg nem sok mindenre elég, ezért alaposan át kell gondolni, mibe is vágjunk bele.
Az utóbbi napokban végigjártuk az osztályokat, járókelőket állítottunk meg,  rengeteg embert megkérdeztünk, ők vajon mit tennének, és sok jó ötletet hallottunk. Többen említették az utak rossz minőségét, az egészségügy hiányosságait, és azt, hogy Siófokon, bár a Balaton mellett van, még egy rendes uszoda sincs, ahol edzhetnének a sportolók. Ha lenne rá pénzünk, természetesen minden problémán tudnánk segíteni, de ezek közül egyik sem igényel olyan kis befektetést, amire mi most képesek vagyunk.
Mi, diákok lévén, a saját érdekeinket szem előtt tartva, már régóta álmodozunk egy olyan ifjúsági központról, ahová a tanulók beülhetnek délutánonként, beszélgethetnek, és valahogy elüthetik az idejüket, amíg a buszra várakoznak. Ezzel, úgy látszik, nem csak mi vagyunk így, mert a megkérdezettek legtöbbje szintén azt javasolta, hogy egy diákközpont kialakítás a legcélszerűbb. Mivel ez megoldható ekkora összegből is, erre esett a választásunk.
Siófokon sok olyan elhagyatott helyiség van, ami használaton kívül esik, például a régi könyvtár, mozi épülete. Ezért nem is kéne felépíteni egy új házat, elég lenne egy ilyen kihasználatlan épületet átalakítani, felújítani, bútorokat beszerezni, és programokat szervezni. Hamarosan elkészül erről egy stratégiai terv is, hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani.
Sajnos azonban ez csak terv marad, hiszen a valóságban nem nyertünk pénzt. Pedig milyen jó lenne, ha tényleg épülhetne egy klubhelyiség a diákoknak!
A régi könyvtár épülete Siófokon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése